News

Lietuvos gaisrinės saugos asociacija kreipėsi į UAB „Baltijos tyrimai“ dėl pasitikėjimo ugniagesiais apklausų

Lietuvos gaisrinės saugos asociacija kreipėsi į UAB „Baltijos tyrimai“ dėl pasitikėjimo ugniagesiais apklausų

Lietuvos gaisrinės saugos asociacija (toliau – LGSA), kuri vienija gaisrinės saugos ir ugniagesybos specialistus bei savivaldybių priešgaisrines tarnybas, kreipėsi į UAB „Baltijos tyrimai“ kompaniją. Minėta kompanija atlieka visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimus, kuriuose atspindėtas šalies gyventojų pasitikėjimas įvairiomis šalies institucijomis (pvz. Prezidento institucija, SODRA, Seimas), tarnybomis (pavyzdžiui, kariuomene, policija), bažnyčia ar politikais.

LGSA savo kreipimesi išreiškia susirūpinimą, kad pastaruoju metu „Baltijos tyrimai“ kompanijos atliekamose apklausose nėra informacijos apie pasitikėjimą ugniagesiais. „Šalies ugniagesių tarnyba paprastai sulaukdavo didžiausio visuomenės pasitikėjimo ir aukščiausių reitingų. Labai keista, kad pastarųjų apklausų rezultatuose ugniagesių tarnybos darbo įvertinimo nėra. Įdomu, dėl kokių priežasčių ugniagesių tarnybos vertinimas dingęs?“ – sakė LGSA vadovas Vytas Kaziliūnas.

Tai, kaip visuomenė vertina ugniagesius – labai svarbu, nes didina sklaidą apie ugniagesių tarnybos teikiamą pagalbą žmonėms. Negana to, ugniagesių vertinimas suteikia ugniagesiams savotišką palaikymą ir skatina rizikuoti savo sveikata ir gyvybe, dirbant pavojingą darbą. Daugiau Lietuvos jaunimo būtų suinteresuoti pasirinkti ugniagesio darbą, jei matytų, kad šios profesijos atstovų darbas yra teigiamai vertinamas visuomenėje. Tai svarbu dabar, kai šalyje susiduriama su ugniagesių trūkumu, o Vilniaus Gedimino Technikos Universitetas („Vilnius Tech“) buvo priverstas atsisakyti ugniagesio studijų programos dėl nesurenkamo studentų skaičiaus.

Asociacija savo oficialiame rašte reikalauja paaiškinti, dėl kokių priežasčių UAB „Baltijos tyrimai“ savo atliekamuose tyrimuose ir apklausose nustojo vertinti ir skelbti, koks yra pasitikėjimas ugniagesiais. Prašoma, kad apklausų kompanija grąžintų visuomenės pasitikėjimo ugniagesiais vertinimus.

Oficialus LGSA raštas prisegamas.

Read more