News

Rokiškio rajono savivaldybės meras patikino, kad priešgaisrinė tarnyba nesijungs prie Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento

Rokiškio rajono savivaldybės meras patikino, kad priešgaisrinė tarnyba  nesijungs prie Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento

Atstovaudamas Lietuvos gaisrinės saugos asociacijai (toliau – LGSA), Vytas Kaziliūnas viešėjo Rokiškyje, kur susitiko su rajono meru Ramūnu Godeliausku, bei Rokiškio ir Biržų rajonų savivaldybių priešgaisrinių tarnybų vadovais – Remigijumi Sunklodu ir Giedriumi Mociūnu. Asociacija nepritaria savivaldybių priešgaisrinių tarnybų prijungimui prie Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (toliau – PAGD), nes tokia centralizacija keltų grėsmę visuomenės saugumui.

„Negalime leisti, kad žmonės, gyvenantys regioninėse savivaldybėse ar kaimo vietovėse, nesulauktų reikiamos pagalbos gaisro atveju. Jei ugniagesių tarnybos bus jungiamos ir uždarinėjamos, reagavimo laikas gerokai pailgės, o gaisro atveju kiekviena sekundė yra itin svarbi ir gali „kainuoti“ žmogaus gyvybę“ – teigė asociacijos vadovas V. Kaziliūnas.

Lankydamasis Rokiškyje, asociacijos vadovas džiaugėsi, kad rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba yra puikiai apsirūpinusi – turi įsigijusi modernius gaisrinius automobilius su gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įranga, tarnybos ugniagesiai turi darbui reikalingas priemones ir dirba atnaujintose patalpose. Negana to, Rokiškio rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba turi pilnai sukomplektuotas komandas, kuriose užtikrinamas dviejų ugniagesių budėjimas Pasak V. Kaziliūno, Rokiškio rajono tarnyba yra tarp pavyzdinių tarnybų, nes išsiskiria puikiu darbo organizavimu ir sutelktais technikos resursais.

Rokiškio priešgaisrinės tarnybos vadovas R. Sunklodas, pristatydamas tarnybos veiklą, sakė, jog šiuo metu yra suformuotos 9 komandos po 9 žmones, kurios yra pilnai aprūpintos reikalingomis gaisro gesinimui priemonėmis. „Gaisro atveju atvykstame per 12 minučių – toks mūsų standartas, kai tuo tarpu numatytas standartas – ne ilgiau kaip per 18 minučių“ – pabrėžė Rokiškio ugniagesių vadovas.

Rajono meras asociacijos atstovui pasakodamas apie priešgaisrinės tarnybos darbą ir ateitį, akcentavo, kad savivaldybė negailėjo pastangų kad jos priešgaisrinė tarnyba taptų pavyzdine, bei siekia, kad tarnyba ir toliau būtų valdoma ir finansuojama savivaldybės. „Girdim ir siūlymų atiduoti savivaldybės priešgaisrinę tarnybą į valstybės rankas, tačiau to tikrai neketiname daryti. Tą sakiau ir vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei, kai ji į Rokiškį buvo atvykusi vizito“, – sakė meras Ramūnas Godeliauskas.

V.Kaziliūnas lanko asociacijai priklausančias priešgaisrines tarnybas, norėdamas išsiaiškinti jų poreikius, susipažinti su situacija, nes asociacijos narių vardu rengia įstatymus ir teikia siūlymus, atitinkančius narių interesus.

Nuotraukų autorinės teisės priklauso Rokiškio rajono savivaldybei

Read more